Elmi əsərlər

KİTABLAR

  1. Panahov T.M., Technology of wine-making products produced in Azerbaijan b B.Sardarov str., 11, ap.5 Az 1001, Baku, Azerbaijan Respublic 2016, 545 p.
  2. Pənahov T.M, Səlimov V.S. Azərbaycanın üzüm sortları . Bakı: Papirus N.P.    2016, 288 s.
  3. Pənahov T.M, Şükürov A.S.,Səlimov V.S, Üzüm bağlarında aqrotexniki tədbirlərin yerinə yetirilməsinə dair tövsiyələr. Bakı,  Müəllim 2014, 140 s.
  4. Səlimov V.S. Üzüm genotiplərinin ampeloqrafik tədqiqat üsulları.Bakı: Müəllim 2014, 184 s.
  5. Pənahov T.M., Azərbaycan şərabçılıq məhsullarının texnologiyası. Bakı: Nurlan 2016, 456 s.
  6. Панахов Т.М. Сборник технологических инструкций по производство вин и коньяков на винодельческих предприятиях Азурбайджанской Ресрублики . Баку UniCild 2012, 476 s.
  7. Pənahov T.M, Səlimov V.S, Azərbaycanın üzüm sortları. Bakı: Müəllim 2012, 285 s.
  8. Pənahov T.M,, Ağayeva Z.M., Üzümün zərərverici və xəstəliklərinə qarşı aqrotexniki mübarizə tədbirləri  Bakı: UniCild 2011, 84 s.
  9. Pənahov T.M,, Ağayeva Z.M., Azərbaycanda üzümün xətəlik və zərərvericiləri, onlarla mübarizə üsulları, Bakı: Müəllim 2010, 96 s.
  10. Pənahov T.M, Səlimov V.S, Zari Ə.M.,  Azərbaycanda üzümçülük, Bükı: Müəllim 2010, 222 s.
  11. Pənahov T.M, Səlimov V.S, Azərbaycanın aborigen və introduksiya olunmuş üzüm sortları . Bakı: MBM-R 2008, 254 s.

 

TÖVSİYƏLƏR

 

  1. Pənahov T.M, Şükürov A.S.,Səlimov V.S, Üzüm bağlarında aqrotexniki tədbirlərin təqvim üzrə yerinə yetirilməsinə dair tövsiyələr. Bakı: Müəllim 2014, 23 s.
  2. Pənahov T.M,  Şükürov A.S., Əliyeva G.H., Üzüm bağlarında aqrotexniki tədbirlərin təqvim üzrə yerinə yetirilməsinə dair tövsiyələr.  Bakı: Müəllim 2009, 23 s.

 

BRAŞURA

 

  1. Панахов Т.М., Луканин А.С. Зражва С.Г., Агафонов М.Ф., Байлук С.И. Рекомендацiï щодо розммещення вiтчизняних бондарних пiдприємств з виробництва винних i коньячних бочок та iнших продуктiв переробки деревини дубу для виноробства в Захiдному Полiссi та захiдному Лiсостепу Украïни . Издательство  «ДIА».  Киев,  2011, 28 с.

 

“Tomson &Reuters” bazasında nəşr olunmuş məqalələr.

 

  1. Panahov T.M., Method of disposal of high alcohol increased concentration in young grape distillate Bulletin of Georgian National Academy of Sciences. Tbilisi, 9, No 3, 2015, pp.117-121 Thomson & Reuters
  2. Panahov T.M., Technological evaluation of the oak of Azerbaijan for wine making The USA Journal of Applied Sciences. № 4, 2015, pp.15-19
  3. Panahov T.M., Assessment of efficient use perspectives of oak resources of the Republic of Azerbaijan and their processing products in wine-making industry Bioscience journal. Federal University of Uberlandia. Brazil, vol. 31, No 6, 2015, pp.1450-1463 Thomson & Reuters
  4. Panahov T.M., Technological evaluation of Azerbaijan oak wood for wine-making Bulletin of Georgian National Academy of Sciences. Tbilisi,10, № 1, 2016,  pp.51-55 Thomson & Reuters
  5. Panahov T.M., Study on micromycetes in the firewood of oak clinchers within the drying-cultivation process J-For Journal of  sciences & technology for forest products and processes. Thomson & Reuters, Canada, vol. 1, No 2, 2016
  6. Panahov T.M., Prospects of Using Oak Wood Integrated Processing Products in winemaking, dealing with shortcomings on the Base of Implementing Oak Wood Derivative Products İndian Journal of Science and Technology, Vol 9(22) June 2016
  7. Salimov V.V., Musayev M.K. Viticulture and winemaking of Azerbaijan (Magradze D., Rustioni L., Turok J., Scienza A., Failla O., Caucasus and Northern Black Sea Gegion Ampelography) // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany 2012, p.85-88 (http://www.vitis-vea.de/admin/volltext/W0 12 1414.pdf)
  • Salimov V., Musayev M., Asadullayev R. Ampelographic characteristics of Azerbaijani local grape varieties // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany, 2015, 54, p.121-123
  1. Salimov  Vugar, Gabriella De Lorenzis, Asadullayev Rauf. Ampelographic Characteristics and Molecular Investigation of Azerbaijani Local Grape Varieties by Microsatellites // Albanian Journal of Agricultural Sciences. 2015;14(4):pp.420-430 (https://drive.google.com/file/d/0B_i7_HlsPT6HUmV5UVN6Xzd2NHc)
  2. Pipia I., Gogniashvili1 M., Tabidze V., Beridze T., Gamkrelidze M., Gotsiridze V., Melyan G., Musayev M., Salimov V., Beck J.and Schaal B. 2012. Plastid DNA sequence diversity in wild grapevine samples (Vitis vinifera subsp. sylvestris) from the Caucasus region) // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany, 51 (3), 119–124 (http://www.vitis-vea.de/admin/volltext/W0 12 1407.pdf)
  3. Maul E., Töpfer R., Carka F., Cornea V., … Salimov V., et al. Identification and characterization of grapevine genetic resources maintained in Eastern European Collections // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany, 2015, 54, p.5–12
  4. Maghradze D., Salimov V., Musayev M., Ocete C.A., et al. Sanitary status of the Eurasian wild grapevine in the South Caucasian region // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany, 2015, 54, p.203-205
  5. Lorenzis G.DE., Maghradze D., Biagini B., … Salimov V., et al. Molecular investigation of Caucasian and Eastern European grapevine cultivars(V. vinifera ) by microsatellites // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany, 2015, 54, p.13-16
  6. Lorenzis G.De, Simone Di Lorenzo G.B., Failla O., Musayev M.K., Salimov V., Maghradze D., Chipashvili R. Study of genetic diversity in V. vinifera subsp. sylvestris in Azerbaijan and Georgia and relationship with species of the cultivated compartment // Acta horticulturae, 2015 no.1074 pp. 49-53
  7. Laura Rustioni, G. Cola, Simone Fiori, O. Failla, R. Bacilieri, E. Maul, J.E. Eiras Dias, J. Brazão, L. Kocsis, F. Lorenzini, D. Maghradze, R. Chipashvili, E. Maletic, D. Preiner,Daniel Molitor, N. Muljukina, G. Muñoz-Organero, M. Musayev, N. Nikolaou, V. Risovanna, S. Ruisa, Vugar Salimov, G. Savin, V. Cornea, S. Savvides, A. Schneider, O. Skala and L. Ujmajuridze, 2014. Application of Standard Methods for the Grapevine (Vitis vinifera L.) Phenotypic Diversity Exploration: Phenological Traits. Acta Horticolturae, 1032, ISHS 2014. pp. 253-260
  8. Amanov M.V., Salimov V.V., Musayev M.K. Azerbaijan: native varieties of grapevine (Magradze D., Rustioni L., Turok J., Scienza A., Failla O.,Caucasus and Northern Black Sea Gegion Ampelography) // VİTİS- Journal of Grapevine Research, Germany 2012, p.89-168 (http://www.vitis-vea.de/admin/volltext/W0 12 1414.pdf

 

SKOPUS  bazasinda nəşr olunmuş məqalə

  1. Panahov T.M., On the research of the micromycetes in the oak wood of clinchers within the drying-cultivation process Asian economic and business review. – University of Malaysia, vol.18/ issue4 / 2016 pp. 144-160

İmpakt Faktor göstəricisi yüksək olan jurnallarda nəşr olunmuş məqalələ

  1. Panahov T.M., . The dynamics of exhaustion of reusable oak barrels Global Journal of Biology, Agriculture & Health Sciences (India) Vol. 4 (3), 2015, pp. 40-42
  2. Панахов Т.М. Салимов В.С.,Асадуллаев Р.А. Изучение наследования хозяйственно ценных признаков в некоторых гибридных популяциях  винограда. Сибирский вестник сельскохозяйственной науки.Новосибирск № 4, 2015.112-120
  3. Панахов Т.М Разработка классификации древесины дуба для

виноделия в исследуемых районах Азербайджана, Успехи современной науки.Белгород №2, 2015 c.75-77

  1. 4. Панахов Т.М   Расчёты процессов сушки дубовых клёпок в

орошаемых штабелях при созревании Успехи современной науки и     образования.     Белгород, №1, 2015, c.77-79

  1. 5. Панахов Т.М Роль азербайджанского дуба в процессе выдержки   коньячного спирта  Саратовский Аграрный научный журнал, №5, 2016. стр. 66-69
  2. 6. Панахов Т.М Физико-химические и микробио-логические показатели виноматериалов, имеющих болезни и пороки, и способ их устранения Международный Научно-Исследовательский Журнал. Екатеринбург, №9 (40), часть 2, 2015, с.76-79

7  Панахов Т.М. Разработка способа устранения болезней и пороков вин с  использованием продуктов переработки дуба Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. М., 2015 № 5-6, (347-348) с,74-77

  • Панахов Т.М. Классификация древесины дуба для виноделия, произрастаюшего в   Азербайджана Известия высщих учебных звадений. Пищевая технология. 2016 №2-3 (350-351), с,113-115

9     Panahov T.M. Development of parameters and modes of technology of cognac spirits in old debilitated oak barrels with use of products of processing oak  Science, Technology and Higher Education.  Materials of the VIII International Research and Practice Conference. October 14-15, 2015, Westwood, Canada 2015,   pp.31-35

10   Salimov V.S. Materials the meeting “East-West Collaboration for Grapevine Diversity Exploration and Mobilization of Adaptive Traits for Breeding”. Greece, Aristotle University of Thessaloniki – Central Library,12-13 September 2011, www.diprove.unimi.it/GRAPENET/index.php

  • Mirza Musayev, Vugar Salimov, Taravat Huseyinova, The results of study genetic resources of grapevine  in  Azerbaijan / Final conference “Progress in Vitis vinifera Diversity Evaluation and use”, Lisbon-Portugal, 7-8 October 2014, p.31
  • . Панахов Т.М. Использование продуктов переработки дуба при производстве продукции из винограда Материалы международной научно-практической конференции на тему: «Новации в горном и предгорном садоводстве», посвящённой памяти С.А.Алексеевой. Нальчик, т. III, 25-26 2015, с. 257-261
  • Панахов Т.М., Датунашвили Е.Н., Ежов В.Н. К вопросу о выборе технологических режимов приготовления виноматериалов для мадеры Сборник тезисов сообщений Респуб-ликанской конференции молодых ученых пищевой промышленности. Тбилиси, 1980
  • Панахов Т.М., Кадымова Р.А. Государство гарант возрождения виноградарства и виноделия в Азербайджанской Республике  Перспективы развития виноградарства и виноделия в странах СНГ. Тезисы докладов и сообщений Международ-ной научно-практической конферен-ции. Ялта, т.1, 28-30 октября, 2008
  • Панахов Т.М., Салимов В.С. Исследование гетерозиса по признаку сахаронакопление в ягодах некоторых гибридных форм винограда столового и технического направления // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2013, №1, с. 46-47
  • Панахов Т.М., Салимов В.С.,Алиева А.М.,Нагиева А.Э. История и специфические характеристики виноградарства и виноделия Азербайджана  Биологические и гуманитарные ресурсы развития горных регионов. Материалы Международной научной конференции. Махачкала, 10-12 сентября, 2009
  • Панахов Т.М., Луканин А.С.,Байлук С.И.,Зражва С.Г.,Агафонов М.Ф. Алгоритм расчёта оптимального размещения бондарных предприятий по производству винных и коньячных бочек  Материалы Международной научно-практической конференции на тему: «Аграрна наука та практика на сучасному етапi розвитку: досвiд, проблеми та шляхи iх виршення». Львов, 2012
  • Панахов Т.М., Виноградарство и виноделие в Азербайджане. Реалии, перспективы Материалы научно-практической конференции по повышению продовольственной безопасности в СНГ. Туркменская государственная издательская служба. Ашхабад, 2012
  • Панахов Т.М., Луканин А.С.,Зражва С.Г. Технологическая оценка древесины дуба Азербайджана для виноделия Тезисы докладов и сообщений Международной научно-практической конференции «Инновационные технологии и тенденции в развитии современного виноградарства и виноделия», посвящённой 90-летию со дня рождения проф. Г.Г.Валуйко. Ялта, 1-3 июля 2014
  • Панахов Т.М., Белогуров Д.М. Производство вина типа «Мадера» в условиях Таузского района Азербайджанской ССР Виноделие и виноградарство СССР. М., 1978 № 5,
  • Панахов Т.М., О кислородных режимах мадеризации вино-материалов Виноделие и виноградарство СССР. М., 1980 № 7,
  • Панахов Т.М., Датунашвили Е.Н.,Ежов В.Н.,Бойко В.А. Подбор эффективных технологических схем получения мадеры в условиях Азербайджана Виноделие и виноградарство СССР. М.,1980 № 8,
  • Панахов Т.М.. Тагиев Н.М.,Касумов Д.П. «Наргиз» – новая марка вина Виноделие  и   виноградарство  СССР. М., 1981 № 7,
  • Панахов Т.М., Тагиев Н.М.,Датунашвили Е.Н.,Ежов В.Н.Рагимов Н.К. Испытание  и  внедрение  новых технологических приëмов на предприятиях Таузского ПАО Виноделие и виноградарство  СССР. М., 1981 № 1,
  • Панахов Т.М., Ежов В.Н.,Садыхов И.И.,Бойко В.А. Водонерастворимые компоненты виноградной ягоды Виноделие и виноградарство СССР. М., 1981 № 5,
  • Панахов Т.М., Роль науки  в  развитии  виноградовинодельческой  отрасли Азербайджана  Виноделие и виноградарство. М., № 1, 2009.c
  • Панахов Т.М., Абасова Х.Т. Технические сорта и гибридные формы винограда на Апшероне Виноделие и виноградарство. М., № 2, 2009.c.38-39.
  • Панахов Т.М., Наджафов Д.С. Редкие сорта винограда Нахичеванской Автономной Республики Виноделие   и   виноградарство.    М.,2009 № 3.c.40-41
  • Панахов Т.М., Салимов В.С., Шыхлынский Г.М. Микроорганизм гниения корней винограда, поврежденного филлоксерой, в условиях Азербайджана // Виноградарство и виноделие, Россия, 2009, №3, с. 43
  • Панахов Т.М., Ахмедов Ф.М.,Алиева А.М.,Омаров Р.И. Новый гибрид винограда Подарок Шемахи  Виноделие и виноградарство. М., 2009 № 5, 40-41
  • Панахов Т.М., Салимов В.С.Наджафов Д.С. Эффективность возделывания сорта Нахшаби в Азербайджане Виноделие и виноградарство. М., № 6, c.44-45
  • Панахов Т.М., Салимов В.С., Алиева А.М., Абасова Х.Т. Гетерозис и наследование хозяйственно ценных биологических и технологических признаков сеянцами винограда в гибридных популяциях // Виноделие и виноградарство, 2010, №2, 39-41
  • Панахов Т.М., Салимов В.С., Наджафов Дж.С. Малораспространенные ценные сорта винограда Нахчивани // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2011, №5, с. 38-39
  • Панахов Т.М., Хасретов Р.П.,Алиева А.М. Влияние дополнительного и искусственного опыления на урожай винограда Виноделие и виноградарство. М., 2010 № 3, с,38-39
  • Панахов Т.М., Багиров З.С.,Фаталиев Х.К. Осветление виноградного сусла в поточной линии приготовления виноматериалов Виноделие и виноградарство. М., 2011, № 6, с,28
  • Панахов Т.М., Мамедова Х.М.,Кадымова Р.А. Получение экологически чистого продукта улучшенного качества Виноделие и виноградарство. М., 2012 № 3, с,36-37
  • Панахов Т.М., Состояние и перспективы развития виноградарства и виноделия Азербайджана Виноделие и виноградарство. М., 2012 № 3,
  • Панахов Т.М., Салимов В.С. Исследование гетерозиса по признаку сахаронакопление в ягодах некоторых гибридных форм винограда столового и технического направления // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2013, №1, с. 46-47
  • Панахов Т., Салимов В., Наджафов Д. Ампелографические особенности некоторых аборигенных сортов винограда Азербайджана // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2015, №1, с. 44-47
  • Панахов Т., Салимов В., Наджафов Д.  Ценные сорта винограда Азербайджана // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2014, №1, с. 46-49
  • Панахов Т.М., О целях и задачах Общественного объединения «Специалисты-виноделы» Виноград  и  вино.  Киев,  №  1, 2009
  • Панахов Т.М., Научная деятельность Азербайджанского НИИ виноградарства и виноделия Виноград и  вино.  Киев,  №  1,  2009
  • Панахов Т.М., Абасова Х.Т. Оценка некоторых выращиваемых в условиях Апшерона технических сортов и гибридных форм винограда иноградарство и   виноделие.   Ялта, № 1 , 2009В
  • Панахов Т.М., Луканин А., Зражва С.,Братко Д. Сравнительная характеристика способов сушки дубовой клёпки Intellectus.  №  2,  2013
  • Панахов Т.М., Кадымова Р.А.Мамедова Х.М. Технические сорта и гибриды винограда Апшеронской Амзелографической коллекции АзНИВиВ Виноделие и виноградарство. 2009 №6 с,40-41
  • Салимов В.С., Панахов Т.М. Клоновая селекция сортов Гара шаани и Тавриз // Виноделие и виноградарство, 2011, №1, с. 49-51
  • Panahov T.M, Lukanin A.S. Baylouk S.İ.. Zrazhva C.G. Aqafonof V.F. The  substantiation of lckatibk cooperage specialized in the production of barrels for wine and brandi in Western regions of Ukraine Виноградарство и виноделие, 2012 Т42,с90-94
  • Шукюров А.С., Салимов В.С., Асадуллаев Р.А. Ампелодескрипторные показатели и оценка перспективности некоторых местных и интродуцированных сортов винограда Азербайджана // Проблемы Развития АПК Региона: Научно-практический журнал Дагестанский Государственный Аграрный Университет имени М.М.Джамбулатова,  Махачкала,  2016,  №4(28).  Ч.2. с.66-72
  • Шукюров А.С. Влияние некоторых агротехнических меро­приятий на урожайность винограда / Международная научно-практи­ческая конференция «Селекция и инновационные технологии возде­лывания винограда, овощных и субтропических плодовых культур», Дербенд, 2016, с. 163-171.
  • . Салимов В.С., Шукюров А.С., Асадуллаев Р.А. Изучение биотипов и клонов некоторых кишмишных сортов винограда Азербайджана // Виноделие и виноградарство,  2016, № 1, с. 37-43
  • Салимов В.С., Асадуллаев Р.А. Улучшение некоторых ценных столовых сортов винограда Азервайджана путем клоновой селекции // Проблемы Развития АПК Региона: Журнал Дагестанский Государственный Аграрный Университет имени М.М.Джамбулатова,  Махачкала 2015, №2 (22), с. 45-49
  • .Салимов В.С. Ценные сорта винограда Новраст и Махмуду // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2011, №6, с. 44-45
  • Салимов В.С. Ценные сорта винограда Азербайджана // Проблемы Развития АПК Региона: Научно-практический журнал Дагестанский Государственный Аграрный Университет имени М.М.Джамбулатова, Махачкала,  2016,  №1(25).  Ч.2. с.8-14
  • Салимов В.С. Оценка биоморфологических и хозяйственно-технологических показателей некоторых кишмишных сортов винограда Азербайджана и их клоновая селекция  // «Магарач» Виноградарство и виноделие, ISSN 2309-9305, 2015, №3, с.25-28
  • Салимов В.С. Морфологические, биолого-хозяйственные особености и гетерозис винограда в некоторых гибридных популяциях // Виноделие и виноградарство, Москва, 2013, №3, с. 46-50
  • .Салимов В.С. Ампело-дескрипторное показатели некоторых местных сортов винограда Азербайджана // Виноделие и виноградарство,  2016, № 6, с. 30-34
  • Salayeva S., Akhundova E., Salimov V. Genetic identification of wild grape germplasm belonged Near-Caspian zones of Azerbaijan // SJYR transaction on Agri Science.Vol. 6, No 4, 2009, p. 39-45
  • Панахов Т., Салимов В., Наджафов Д. Ампелографические особенности некоторых аборигенных сортов винограда Азербайджана // Жур. Виноделие и виноградарство, Москва, 2015, №1, с. 44-47
  • Панахов Т.М., Шукюров А.С., Салимов В.С., Асадуллаев Р.А., Влияние дополнительного и искусственного опыления на урожайность винограда // Виноделие и виноградарство, 2016, № 5, с. 32-35

YERLİ NƏŞRİYYATDAKI MƏQALƏLƏR

  1. Pənahov T.M., Səlimov V.S., Sadıxov Ç.R. Abşeron şəraitində bəzi perspektivli üzüm sortlarının biokimyəvi xüsusiyyətləri // Akademik H.Ə.Əliyevin 100 illik yubiliyinə həsr olunmuş “Ekologiya: təbiət və cəmiyyət problemləri” Beynəlxalq Elmi Konfrans, 8-9 noyabr, 2007, s.219-220
  2. Pənahov T.M., Səlimov V.S. Azərbaycanda üzümçülük və şərabçılığın intensiv inkişaf dövrü”Müasir müstəqil Azərbaycanda Heydər Əliyev aqrar siyasəti: reallıqlar, pers-pektivlər” mövzusunda Ümumrespublika elmi-praktik konfransın materialları. Bakı, 28-30 aprel, 2008
  3. Pənahov T.M., Nəcəfova A.B., Səlimov V.S. Bəzi yerli və introduksiya olunmuş süfrə üzüm sortlarının məhsuldarlıq xüsusiyyətləri”Ölkə iqtisadiyyatının inkişafında elmi-texniki informasiya sisteminin rolu” mövzusunda II Beynəlxalq elmi-praktiki  konfransın materialları. Bakı, 28-30 oktyabr, 2008
  4. Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Əliyeva A.M. Ampeloqrafik kolleksiya – üzümün biomüxtəlifliyinin etibarlı qorunmasının təminatıdır”Ölkə iqtisadiyyatının inkişafında elmi innovasiyanın rolu” mövzusunda II Beynəlxalq  elmi-praktiki  konfransın materialları. Bakı,  23 oktyabr,  2009
  5. Pənahov T.M., Абасова Х.Т.,Əliyeva A.M.,Nağıyeva A.E. Bəzi texniki üzüm sort və hibrid formalarının iqtisadi səmərəlilik xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi”Yeni informasiya texnologiyalarının elmi-tədqiqat işlərinin informasiya təminatına tətbiqi” mövzusunda IV elmi-praktiki  seminarın materialları. Bakı, 15 may, 2009
  6. Pənahov T.M. Həsrətov R.P. Əlavə və süni tozlamanın üzüm sortlarının məhsuldarlıq göstəricilərinə təsirinin öyrənilməsi “Yeni informasiya texnologiyalarının elmi-tədqiqat işlərinin informasiya təminatına tətbiqi” mövzusunda IV elmi-praktiki  seminarın materialları. Bakı, 15 may, 2009
  7. Pənahov T.M., Həsrətov R.P.,Səlimov V.S. Süni və əlavə tozlamanın süfrə üzüm sortları məhsulunun orqanoleptik xüsusiyyətlərinə təsiri”Yeni informasiya texnologiyalarının elmi-tədqiqat işlərinin informasiya təminatına tətbiqi” mövzusunda IV elmi-praktiki  seminarın materialları. Bakı, 15 may, 2009
  8. Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Hüseynova A.S. Abşeron şəraitində bəzi aborigen və introduksiya olunmuş süfrə üzüm sortlarının bioloji-təsərrüfat və texnoloji xüsusiyyətləriAMEA Mərkəzi Nəbatat Bağıının 75 illiyinə həsr olunmuş Beynəlxalq elmi konfransın materialları. Bakı, I hissə, 23-24 sentyabr, 2009
  9. Pənahov T.M., Həbullayev Ş.Ə. Şamaxı rayonunda yetişdirilən üzüm sortlarından hazırlanmış yüksək keyfiyyətli süfrə şərablarının fiziki-kimyəvi tərkibi”Davamlı inkişaf və texnoloji innovasiyalar” mövzusunda Beynəlxalq elmi-praktiki  konfransın materialları. Gəncə,  II  hissə,  2014
  10. Pənahov T.M.., Əsədullayev R.A.,Səlimov V.S.,Abasova X.R. Gəncə Təcrübə Stansiyasının seleksiya üzüm sortlarında saxlama zamanı baş verən itkilərin xarakteri “Eko 2014” Enerji, Regional inteqrasiya və social-iqtisadi inkişaf üzrə 2-ci Beynəlxalq konfransın materialları (“Eco 2014” 2nd International Conference on Energy, Regional Integration and Socio-Economic Development). Bakı, 1-3 oktyabr, 2014
  11. Pənahov T.M.,Abbasov V.M.,Əzizov A.H.,Rəsulov Ç.Q.,Səlimov V.S.,Əsədullayev R.A.,Rüstəmov S.Q. 2-morfolilmetil-4-tsikloalkilfenolların kompleks duzları-nın sintezi və üzümçülükdə pestisid kimi sınağı Akademik S.C.Mehdiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş Respublika elmi-praktiki konfransının materialları. Bakı, II cild, 2014
  12. Pənahov T.M.., Dolxanov A.B. Cəmiyyətin ətraf mühitə münasibətinin ekoloji-hüquqi qiymətləndirilməsi Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 92 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI əsrdə ekologiya və torpaqşünaslıq elmlərinin aktual problemləri” mövzusunda IV Respublika elmi konfransının materialları. Bakı, 7-8 may, 2015
  13. Pənahov T.M., Üzümçülük və şərabçılığa qayğı diqqət mərkəzində olmalıdır “Respublika” qəzeti. Bakı, 10 oktyabr, 2007
  14. Pənahov T.M., Üzümçülüyün inkişafında yeni mərhələ Kənd həyatı”   qəzeti.   Bakı,  23  aprel, № 04, 2007
  15. Pənahov T.M., Üzüm bağları kortəbii salınır “Mərkəz” qəzeti. Bakı, 16 may, № 087 (1685), 2008
  16. Pənahov T.M., Xaricdən keyfiyyətsiz içkilər gətirilir “Mərkəz”  qəzeti.  Bakı,  17 may, № 087 (1685), 2008
  17. Pənahov T.M., Üzümçülük və şərabçılığa həsr olunmuş beynəlxalq konfrans “Respublika” qəzeti.  Bakı,  4  dekabr, № 272 (3407), 2008
  18. Pənahov T.M., Abasova X.T. Qədimova R.A. Texniki üzüm sort və yeni hibrid formalarının texnoloji istifadə istiqamətlərinin öyrənilməsi AzETÜŞİ-nun elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi . Bakı, XIX cild., 2008.
  19. Панахов Т.М., Кадымова Р.А. Технология виноматериалов для игристых вин в Апшеронском районе Аграрная  наука  Азербайджана.  Баку, № 8-9, 2007
  20. Панахов Т.М., Кадымова Р.А.,Талыблы Н.Г. Особенности выращивания привитых саженцев винограда без предварительной стратификации прививок Аграрная наука  Азербайджана.  Баку, № 3, 2008
  21. Панахов Т.М., Талыблы Н.Г.,Салимов В.С. Качественный посадочный материал – основа создания высокопродуктивных и долговечных насаждений винограда Аграрная наука  Азербайджана.  Баку, № 3, 2008
  22. Панахов Т.М., Кадымова Р.А.. Экономическая эффективность винограда и продуктов его переработки для национальной экономики Аграрная  наука  Азербайджана.  Баку,

№ 6,  2008

23 Панахов Т.М., Об истории, современном состоянии и путях дальнейшего развития   виноградарства и виноделия в АзербайджанеАграрная  наука  Азербайджана.  Баку,

№ 6,  2009

24, Pанахов Т.М.,Мамедова Х.М.,Кадымова Р.А.,Мамедова А.И. Искусственная сушка     винограда с применением прогрессивного метода тепловой обработки Аграрная  наука  Азербайджана.  Баку, № 3-4, 2010

25, Панахов Т.М., Луканин А.С.,Сидоренко А.Н.,Зражва С.Г. Истощение дубовой бочки при многократном использованииИнтенсификация процесса выдержки коньячных спиртов в крупных резервуарахАграрная  наука  Азербайджана.  Баку, № 4, 2012

26,  Панахов Т.М., Гулиев И.Г.,Асадуллаев Р.А. Фитоклимат кустов при различных способах ведения кустовАграрная  наука  Азербайджана.  Баку, № 3, 2012

27,   Панахов Т.М., Гулиев И.Г.,Асадуллаев Р.А.  Искусственная сушка винограда с применением прогрессивного метода тепловой обработки Аграрная  наука  Азербайджана.  Баку, № 1,  2013

28, Панахов Т.М., Гулиев И.Г.,Кадымова Р.А.,Алиева М.З.,Асадуллаев Р.А.,Мусаев Т.М. Влажность почвы при разных площадях питания Аграрная  наука  Азербайджана.  Баку,  № 1,  2013

29,Панахов Т.М., Кадымова Р.А., Мамедова Х.М., Асадуллаев Р.А.   Способы защиты винограда от микробиологической порчи при хранении  Аграрная наука Азербайджана. Баку,  №3, 2015

30, Pənahov Т.М., Azərbaycanda üzümçülüyün inkişafının yeni mərhələsi Xalq”  qəzeti.  Bakı,  10 yanvar, № 05 (26935),  2012

31 Pənahov T.M., Verdiyev R.X., Üzümçülük-şərabçılıq strategiyası  “Respublika” qəzeti. Bakı, № 045 (4918),  2014

  1. 32. Панахов Т.М., Талыблы Н.Г., Роль подвоя в создании высокопродуктивных и долговечных насаждений Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, XIX т., 2008

33,Панахов Т.М., Информация по итогам проверки морозных повреждений виноградников Джалилабадского района в 2007-2008 годах Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, XIX т., 2008

34,Панахов Т.М., Сафияров С.С.,Худиев А.Н.   Дробление винограда ручным способом и дальнейшая его обработка Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, XIX т., 2008

35,Панахов Т.М., История развития виноградарства и виноделия в Азербайджане Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, том ХХ, 2013

36,Панахов Т.М., Мамедова Х.М.,Кадымова Р.А. Искусственная сушка столовых сортов винограда для получения экологически чистого продукта с улучшенным качеством Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, том ХХ, 2013

37,Pənahov T.M., Səlimov V.S., Rayonlaşdırılmış bəzi süfrə üzüm sortlarının klon seleksiyası yolu ilə yaxşılaşdırılması Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 2, 2008

38.Pənahov T.M., Abasova X.T., Texniki üzüm sort və yeni hibrid formalarının texnoloji istifadə istiqamətlərinin öyrənilməsi Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 6, 2008

39.Pənahov T.M., Əhmədov F.M.,Səlimov V.S. Dağlıq Şirvan şəraitində Mədrəsə və Şamaxı mərəndisi sortlarının klon seleksiyası yolu ilə yaxşılaşdırılmış variasiyalarının biomorfoloji xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 1-2, 2009

40.Pənahov T.M., Azərbaycanda üzümçülüyün inkişafının yeni mərhələsi “Xalq”  qəzeti.  Bakı,  10 yanvar, № 05 (26935),  2012

41.Pənahov T.M., Həsrətov R.P. Çiçiəkləmənin müxtəlif dövrlərində aparılan əlavə tozlamanın üzüm sortlarının mexaniki xüsusiyyətlərinə təsiri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 1-2, 2009

42.Pənahov T.M., Əliyeva  M.Z.,  Hüseynova A.S. Ampeloqrafik kolleksiya bağında becərilən bəzi üzüm sortlarının səciyyəvi ampeloqrafik xüsusiyyətləri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 3-4, 2009

43.Pənahov T.M., Həsrətov R.P.. Süni tozlamanın funksional dişi çiçək tipli üzüm sortlarının mexaniki göstəricilərinə təsiri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 3-4, 2009

44,.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Əliyeva A.M.,Nağıyeva A.E. Ağ şanı × Çəhrayı tayfı hibrid populyasiyasındakı bitkilərin biomorfoloji və təsərrüfat-texnoloji göstəriciləri üzrə heterozis və dominantlıq dərəcəsinin təyini Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 5, 2009

45.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Cəfərova H.A.,Allahverdiyev Q.Y Azərbaycanda üzüm genofondunun öyrənilməsinə dair Azərbaycan aqrar elmi. Bakı,  № 5, 2009

46,Pənahov T.M., Azərbaycan Respublikasında üzümçülüyün və onun emal sənayesinin inkişafı Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 1-2, 2010

47.Pənahov T.M., Səlimov V.S. Ampeloqrafik kolleksiya bağında becərilən üzüm sortlarının təsərrüfat-texnoloji xüsusiyyətlərinə və mənşələrinə görə qiymətləndirilməsi Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 3-4, 2010

48.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Salayeva S.C. Abşeron bölgəsinə məxsus perspektiv aborigen üzüm sortları Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 5, 2010

49.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Abasova X.T. Abşeron şəraitində becərilən bəzi aborigen və introduksiya olunmuş üzüm sortlarının texnoloji xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirilməsi Azərbaycan aqrar elmi.  Bakı,  № 1, 2011

50.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Şükürov A.S. Üzümün genetik ehtiyatlarının toplanması, qorunması və davamlı istifadəsinin perspektivləri Azərbaycan aqrar elmi.  Bakı,  № 2, 2011

51.Pənahov T.M., Əhmədov F.M.,Səlimov V.S.   “İlhami” üzüm sortunun ampeloqrafik xüsusiyyətləri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 3, 2011

  1. Pənahov T.M., Nəcəfov C.S.,Səlimov V.S. Naxçıvan Muxtar Respublikasının bəzi az yayılmış üzüm sortlarında gilənin keyfiyyət göstəriciləri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı, № 1, 2012

53.Pənahov T.M. Nəcəfov C.S. Naxçıvan MR-in azyayılmış üzüm sortlarında salxım və gilənin mexaniki tərkibi və quruluş xüsusiyyətləri Azərbaycan aqrar elmi. Bakı,  № 2,  2012

54.Pənahov T.M., Şərab və konyak spirtinin keyfiyyətinə və fiziki-kimyəvi göstəricilərinə palıd çəlləyinin təsiri Azərbaycan Aqrar Elmi. Bakı,  №3, 2015

55.Pənahov T.M., Şükürov A.S.,Əsədullayev R.A.  Üzüm sortlarının uvoloji xüsusiyyətlərinə süni və əlavə tozlamanın təsiri Azərbaycan Aqrar Elmi. Bakı,  № 2, 2016

56.Панахов Т.М., Наджафов  Д.С. Поздносозревающие столовые сорта винограда Нахичеванской Автономной Республики Азербайджана Тематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, том ХХ, 2013

57, Панахов Т.М., Кадымова Р.А. Об актуальных проблемах подъёма и возрождения виноградарства и виноделия  в Азербайджанской Республике Издательство «Муаллим», Баку, 2008

58.Pənahov T.M., Səlimov V.S. Üzüm bitkisinin inkişaf mərhələləri və aqrotexniki tədbirlər “Kənd həyatı” qəzeti. Bakı, № 02 (8611),  2014

  1. Pənahov T.M., Şükürov A.S., Səlimov V.S., Abşeron şəraitində üzümün bəzi klon formalarının uvoloji göstəricilərinin qiymətləndirilməsi AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının Elmi Əsərləri. “Elm” nəşriyyatı, Bakı, XI cild, 2013

60 Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Zari Ə.M.,  Abşeron şəraitində bəzi süfrə üzüm sortlarının klon variasiyalarının bioloji-təsərrüfat  xüsusiyyətləri AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

61.Pənahov T.M., Şükürov A.S., Abşeron şəraitində “Humat kali Saxalinski” üzvi-mineral gübrəsinin Rkasiteli üzüm sortunun məhsuldarlığına və keyfiyyətinə təsiri AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

62.Pənahov T.M., Səlimov V.S., Abasova X.T., Abşeron şəraitində bəzi texniki üzüm sort və hibrid formalarının kimyəvi xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirilməsi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

63.Pənahov T.M., Qədimova R.A., Abasova X.T., Texniki üzüm sort və hibrid formalarının texnoloji istifadə istiqamətlərinin öyrənilməsi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

64.Pənahov /T.M., Nurəddinova H.R., Zari Ə.M., AzETÜŞİ-nin təcrübə sahəsindəki yabanı üzüm fondunun morfoloji, bioloji və texnoloji xüsusiyyətlərinin qiymətləndirilməsi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

65.Pənahov T.M., Nəcəfova A.B., Abşeron yarımadasında əkilib-becərilən bəzi süfrə üzüm sortlarının iqtisadi səmərəliliyinin öyrənilməsi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XIX cild, 2008

66.Pənahov T.M. Azərbaycanda üzümçülük və şərabçılığın tarixi, müasir vəziyyəti və gələcək inkişafının istiqamətləri haqqında AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi.  Bakı,  XX cild,  2013

  1. Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Şükürov A.S.,Əsədullayev R.A.,Abasova X.T. Ampeloqrafik kolleksiya bağları üzüm genofondunun etibarlı qorunması və səmərəli istifadəsinin təminatçısıdırAzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013
  2. Pənahov T.M., Səlimov V.S., Azərbaycanda üzümçülük və şərabçılığın ixtisaslaşması tiqamətləri və aqroiqlim göstəriciləriAzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

69.Pənahov T.M., Şükürov A.S., Çəhrayı kişmiş, Çəhrayı səabi, Novrast və Mədrəsə üzüm sortlarında məhsuldarlığın şəkərliliyə və turşuluğa təsiriAzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

70.Pənahov T.M., Tahirov Ş.A.,Tahirov İ.A.,İsmayılov M.Ş.  Şərab və şərab məhsullarının məqsədli istehsal konsepsiyası AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

71.Pənahov T.M., Qədimova R.A.,Şükürov A.S.,Səlimov V.S. Abşeron şəraitində tətqiq edilən bəzi sort və klonların kimyəvi göstəriciləri AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

72.Pənahov T.M., Abasova X.T.,Qədimova R.A. Abşeron şəraitində əkilib-becərilən texniki istiqamətli üzüm sort və hibrid formalarının texnoloji xüsusiyyətlərinə və istifadə istiqamətlərinə görə qiymətləndirilməsiAzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

73.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Hüseynova A.S  Abşeron şəraitində bəzi aborigen və introduksiya olunmuş süfrə üzüm sortlarının bioloji-təsərrüfat və texnoloji xüsusiyyətləri AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

74.Pənahov T.M., Əsədullayev R.A.,Səlimov V.S. İon mayesi kompleksi və kükürd qarışığından ibarət preparatın üzümlükdə tətbiqi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

75.Pənahov T.M., Həbullayev Ş.A., Qırmızı süfrə şərablarında amin turşularının artmasına təsir edən amillərin tədqiqi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

76.Панахов Т.М., Салимов В.С., Наджафов  Дж.С. Ценные сорта винограда Азербайджана – Хурмаи, Духшаи и ШаханиТематический сборник научных трудов АзНИИВВ. Баку, том ХХ, 2013

77,Pənahov T.M., Butayeva  A.Ş.,Səlimov V.S.,Atakişiyeva A.H.,Əhmədov F.M. Azərbaycan Elmi-Tədqiqat Üzümçülük və Şərabçılıq  İnstitutunun  yeni hibrid üzüm sortları AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

78.Pənahov T.M., Səlimov V.S.,Şükürov A.S.,Əliyeva G.H.,Zari Ə.M.,Əsədullayev R.A.,Nəcəfova A.B. Üzümün birinci nəsil (F1) hibridlərinin vegetasiya müddətlərinin uzunluğunun və çiçək tipinin irsən keçməsinin və dəyişkənliyinin tədqiqi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013

79.Pənahov T.M., Əhmədov F.M.,Səlimov V.S Şamaxı hədiyyəsi və İlhami üzüm hibridlərinin bioloji və morfoloji xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi AzETÜŞİ-nin elmi əsərlərinin tematik məcmuəsi. Bakı, XX cild, 2013 .

  1. Abasova X.T., Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Cəfərova H.A. Ampeloqrafik kolleksiya bağındakı bəzi texniki üzüm sortlarının fenoloji xüsusiyyətləri// AzETÜŞİ-nun tematik məcmuəsi, XIX cild, Bakı, 2008, s. 54-63

81.Abasova X.T., Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Əliyeva G.H., Abşeron şəraitində əkilib-becərilən bəzi texniki üzüm sortlarının məhsuldarlığının qiymətləndirilmə xüsusiyyətləri // AzETÜŞİ-nun tematik məcmuəsi, XIX cild, Bakı, 2008, s. 37-47

  • Abasova X.T., Səlimov V.S. Abşeron şəraitində becərilən bəzi texniki üzüm sortlarının xarakteristikasının və istifadə istiqamətlərinin müəyyənləşdirilməsi // Azərbaycan Dövlət Pedoqoji Universitetinin xəbərləri. Bakı, 2007, № 1, 99-103
  • Amanov M.V., Səlimov V.S. Yabanı üzümün oidium xəstəliyinə davamlı erkək çiçək tipli forması ilə müxtəlif üzüm sortlarının hibridləşdirilməsindən alınan hibrid tənəklərində (F1) oidiuma davamlılığın təbii şəraitdə immunoloji qiymətləndirilməsi və dominantlığın təyini // Azərbaycan Dövlət Pedoqoji Universitetinin xəbərləri, (Təbiət elmləri seriyası), Bakı, 2006, № 2, s.126-132
  • Amanov M.V., Şükürov A.S. Abşeron rayonu şəraitində Ağ şanı və Qara şanı üzüm sortlarının süni və əlavə tozlandırılması // Fermer və fərdi təsərrüfatlar üçün broşura. Bakı, 2000, 9 s.
  • kbərov A.İ., Şıxlınski H.M., Xiyavi K.H., Səlimov V.S.Fillokseranın aşkar olunması, yayılması və onunla mübarizə üsulları // AzETÜŞİ-nun tematik məcmuəsi, XIX cild, Bakı, 2008, s. 116-120
  • Əkpərov Z.İ., Musayev M.K., Məmmədov A.T., Səlimov V.S. Azərbaycanda üzümün genetik ehtiyatlarının öyrənilməsi // “Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2010, № 1-2, s. 40-44
  • Əliyeva G.H., Şükürov A.S. Ağ şanı və Qara şanı üzüm sortlarında yükvermə normasının məhsuldarlığa və məhsulun keyfiyyətinə təsiri // AzETÜŞİ-nun elmi əsərlərinin, tematik məcmuəsi. Bakı, XII cild, 2000, s. 73-76.
  • Qurbanov M.R., Abasova X.T., Nəcəfova A.B., Səlimov V.S. Ampeloqrafik kolleksiya bağında becərilən bəzi süfrə və texniki üzüm sortlarının məhsuldarlıq xüsusiyyətinə görə qiymətləndirilməsi // AMEA Botanika İnstitutunun əsərləri, Bakı: Elm, 2010, XXX cild, s.197-202
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S. Abşeron şəraitində bəzi aborigen və introduksiya olunmuş süfrə üzüm sortlarının klon seleksiyası / Azərbaycan MEA-nin Məruzələri, 2011, № 3, s. 74-82
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S. Azərbaycanın bəzi kişmiş üzüm sortlarının klon seleksiyası // AMEA Məruzələr, 2014, LXX cild, № 3, s. 70-74
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Abşeron şəraitində Çəhrayı kişmiş və Ağ kişmiş üzüm sortlarının populyasiyalarından klon seleksiyası üsulu ilə qiymətli genotiplərin seçilməsi // Məruzələr (AMEA), 2010, №5, s. 86-94
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Fərzəliyev V.S., Əliyeva A.M Nağıyeva A.E. Abşeron şəraitində bəzi süfrə üzüm sortlarının klon variasiyalarının biomorfoloji və təsərrüfat – texnoloji xüsusiyyətləri / “Biomüxtəliflik və bitkilərin introduksiyası”AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının 75 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq elmi konfransın materialları. Bakı, 23-24 sentyabr 2009-cu il, II hissə, s. 24-30
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Şükürov A.S. Üzümün birinci nəsil (F1) hibridlərində məhsulun keyfiyyət göstəricilərinin irsən keçməsinin və dəyişkənliyinin tədqiqi // AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının Elmi Əsərləri, 2014, XII cild, s. 3-12
  • Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Zeynalova S.S. Azərbaycanda yayılmış yabanı üzümün (Vitis vinifera ssp. sylvestris C.C. Gmel.) biomorfoloji və təsnifat xüsusiyyətləri // AzETÜŞİ-nin Elmi Əsərlərinin Tematik Məcmuəsi, 2013, XX cild, s. 304-315
  • Məmmədov H.A., Şükürov A.S. Abşeronun erroziyaya uğramış torpaqlarındakı üzüm bağlarına verilən gübrələrin məhsuldarlığa və məh­sulun keyfiyyətinə təsiri // Elmi-Tədqiqat Eroziya və Suvarma İnstitutunun elmi əsərlər məcmuəsi. Bakı, 2010, № 1, s.82-90.
  • Məmmədov H.A., Şükürov A.S. Təcrübə sahəsi torpaqlarında bitkilər tərəfindən asan mənimsənilən qida maddələrinin hərəkəti və təbii nəmliyin dinamikasının öyrənilməsi // Azərbaycan Aqrar elmi, Bakı №1-2, 2009, s.100-102.
  • Nəcəfov C.S., Səlimov V.S., Abasova X.T. Naxçıvan Muxtar Respublikasının nadir süfrə üzüm sortu- Qara Xəlili // Xəbərlər( AMEA, Naxçıvan bölməsi), Naxçıvan: Tusi, 2014, № 2, 99-106
  • Nəcəfova A.B., Qurbanov M.R., Səlimov V.S., Əliyeva G.H. Abşeron şəraitində becərilən bəzi süfrə üzüm sortlarının fenoloji xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirilməsi // AzETÜŞİ-nun tematik məcmuəsi, XIX cild, Bakı, 2008, s.127-136
  • Rəhimov Q.Ş., Əliyeva M.Z., Şükürov A.S. Yamaclarda üzümlük­lərin becərilməsi // Azərbaycanda üzümçülük və  şərabçılığın elmi əsaslarla inkişafının aktual problemləri”. Bakı, 1996, s. 47-51.
  • Sadıxov Ç.R., Səlimov V.S. Abşeron şəraitində bəzi perspektiv üzüm sortlarının biokimyəvi xüsusiyyətlərinin qiymətləndirilməsi // Azərbaycan Aqrar Elmi, 2009, № 6, s.42-43
  • Sadıxov Ç.R., Səlimov V.S. Bəzi üzüm sortlarının biokimyəvi xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi və istifadə istiqamətinin müəyyənləşdirilməsi // Azərbaycan Dövlət Pedoqoji Universitetinin xəbərləri. Bakı, 2007, № 2, s.227-232
  • Salayeva S.C., Axundova E.M., Səlimov V.S. Azərbaycana məxsus üzüm nümunələrinin qohumluq səviyyəsinin mikrosatellit lokusları əsasında klaster analizi ilə qiymətləndirilməsi // Akademik A.Qarayevin anadan olmasının 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI əsrdə Biologiyanın aktual problemləri” movzusunda Respublika elmi konfransının materialları, Bakı, 2010, s.373-374
  • Səlimov V.S. Aborigen üzüm sortlarının bioloji və təsərrüfat-texnoloji xüsusiyyətləri // Azərbaycan Aqrar Elmi” jur., Bakı 2000, № 3-4, s. 204-207
  • Səlimov V.S. Abşeron şəraitində üzümün bəzi klon formalarının məhsuldarlıq göstəricilərinin qiymətləndirilməsi // Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2012, № 4, s. 17-21
  • Səlimov V.S. Azərbaycan üzümçülüyündə seleksiya işinin müasir istiqamətləri // “Azərbaycan Aqrar Elmi” jur., Bakı, 2008, № 6, s.55-58
  • Səlimov V.S. Azərbaycanda üzümün genetik ehtiyatlarının öyrənilməsi / “Biomüxtəliflik və bitkilərin introduksiyası”AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının 75 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq elmi konfransın materialları. Bakı, 23-24 sentyabr 2009-cu il, II hissə, s. 260-267
  • Səlimov V.S. Azərbaycanın bəzi yerli kişmiş üzüm sortlarının biomorfoloji və təsərrüfat-texnoloji göstəricilərinin qiymətləndirilməsi və klon seleksiyası // AzET Əkinçilik İnstitutunun elmi əsərləri məcmuəsi. XXVI cild, Bakı 2014, 99-112
  • Səlimov V.S. Bəzi üzüm sortlarının populyasiyalarındakı variasiya və biotiplərin təyin olunması və tədqiqi // Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2011, № 3, s. 31-35
  • Səlimov V.S. Ekoloji təmiz üzüm məhsullarının istehsalı baxımından seleksiya işinin təşkili / Akademik H.Ə.Əliyevin 100 illik yubiliyinə həsr olunmuş “Ekologiya: təbiət və cəmiyyət problemləri” Beynəlxalq Elmi Konfrans, Bakı, 8-9 noyabr, 2007, s.217-219
  • Səlimov V.S. Heterozis və ondan üzümün seleksiyasında istifadə // Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2007, № 6-7, s.40-44
  • Səlimov V.S. Klon seleksiyası yolu ilə bəzi süfrə üzüm sortlarının yaxşılaşdırılması // Botanika İnstitutunun elmi əsərləri, 2008, XXVIII cild, s. 268-271
  • Səlimov V.S. Üzüm genotiplərinin əlamət və xüsusiyyətlərinin ampelodeskriptorlar əsasında öyrənilməsi və təsviri // Azərbaycan ET Əkinçilik İnstitutunun elmi əsərləri məcmuəsi, 2014, XXV cild, s. 106-116
  • Səlimov V.S. Üzümçülükdə “İdeal sortun” ampelodeskriptor xüsusiyyətləri və sortların perspektivliyinin qiymətləndirilməsinin yeni modeli // AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının Elmi Əsərləri, 2016, XIV cild, s. 10-23
  • Səlimov V.S. Üzümçülükdə klon seleksiyası //“Azərbaycan Aqrar Elmi” jur., Bakı, 2008, № 2, s.35-38
  • Səlimov V.S. Üzümün bəzi süfrə və texniki istiqamətli yeni hibrid formalarında gilədə şəkərliliyin miqdarına görə heterozisin tədqiqi // Azərbaycan ET Əkinçilik İnstitutunun elmi əsərləri məcmuəsi, Bakı, 2010, XXII cild, s. 57-61
  • Səlimov V.S. Üzümün genetik ehtiyatlarının toplanmasının, qorunmasının və davamlı istifadəsinin perspektivləri // Azərbaycan Aqrar Elmi, 2009, № 6, s.39- 42
  • Səlimov V.S. Yabanı üzümün (Vitis vinifera ssp. SylvestrisC. Gmell.) biomorfoloji xüsusiyyətləri // Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2012, № 3, s. 12-16
  • Səlimov V.S., Əliyeva A.M. Çəhrayı kişmiş və Ağ kişmiş üzüm sortlarının populyasiyalarından klon seleksiyası üsulu ilə qiymətli genotiplərin seçilməsi // AMEA Genetik Ehtiyatlar İnstitutunun elmi əsərləri, 2011, III cild, s. 211-220
  • Səlimov V.S., Əliyeva A.M., Nağıyeva A.E. Ağ şanı x Çəhrayı tayfı hibrid populyasiyasındakı bitkilərin bioloji- təsərrüfat və texnoloji xüsusiyyətləri / “Biomüxtəliflik və bitkilərin introduksiyası”AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının 75 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq elmi konfransın materialları. Bakı, 23-24 sentyabr 2009-cu il, II hissə, s. 223-230
  • Səlimov V.S., Əliyeva A.M., Nağıyeva A.E. Qırmızı səabi, Mərməri kişmiş, Qara lkeni aborigen üzüm sortlarının ampeloqrafik xüsusiyyətləri //“Azərbaycan Aqrar Elmi” jur., Bakı, 2009, № 3-4, s. 74-77
  • Səlimov V.S., Əliyeva G.H., Zari Ə.M. Abşeron şəraiti üçün yeni perspektivli üzüm sortları// Pedoqoji Universitetin xəbərləri, Bakı, 2005, № 4, s.15-18
  • Səlimov V.S., Əliyeva M.Z., Nəcəfova A.B. Vegetativ nəsildə klon formalarının məhsuldarlığının sabitliyinin qiymətləndirilməsi üsulları // AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının əsərləri, Bakı 2012, cild X, s. 230-242
  • Səlimov V.S., Kərimova Z.K, Tağıyev S.Ə. İzabella sortunun Azərbaycan şəraitində perspektivliyi // Azərbaycan Aqrar Elmi”jur., Bakı, 2012, № 2, s. 39-43
  • Səlimov V.S., Quliyev V. M., Musayev M.K. Azərbaycan respublikasında üzümün genetik ehtiyatlarının tədqiqinə dair // Xəbərlər( AMEA, Naxçıvan bölməsi), Naxçıvan: Tusi, 2008, s. 51-57
  • Səlimov V.S., Qurbanov M.R. Azərbaycanda üzüm genofondunun toplanması, öyrənilməsi, qiymətləndirilməsi və seleksiyada istifadəsinə dair çoxillik tədqiqatların yekunları // AMEA-nın Xəbərləri (biologiya və tibb elmləri), 2012, cild 67, №1, s. 68-80
  • Səlimov V.S., Qurbanov M.R. Azərbaycanda yerli üzüm populyasiyalarının polimorfizm xüsusiyyətləri // AMEA-nın Xəbərləri (biologiya və tibb elmləri), 2016, cild 71, №1, s. 52-65
  • Səlimov V.S., Qurbanov M.R., Hüseynova A.M. Üzümün yeni klon formalarının seçilməsinin əsas meyarları // AMEA Mərkəzi Nəbatat Bağının Elmi Əsərləri, 2015, XIII cild, s. 116-127

Comments are closed